Foal care with expertise and space

Tanyánk több szempontból is ideális csikónevelésre:

Talán a legfontosabb, hogy feleségemmel mindketten felsőfokú agrárvégzettségű szakemberek vagyunk, én továbbá felsőfokú lovas végzettséggel is rendelkezem, mint „Lovaskultúra oktató”. Lassan 20 éve foglalkozom lovakkal, 14 éve tarjuk lovainkat saját magunk, így a gyakorlati tudást is megszereztük ahhoz, hogy más csikóinak a nevelését is felelősséggel el tudjuk vállalni.

A legelőnk optimális ahhoz, hogy a csikók vázszerkezete, keringési és légzési rendszere jól fejlődjön. A legelő dombos, főleg mérsékelt szintemelkedésű, de egyes részeken erős, 10% feletti kaptatókkal rendelkezik. A szintkülönbségeket a csikóknak naponta sokszor le kell küzdeniük, az itató, a pihenő és a legelő hely között mozogva. A legelőterület csak mérsékelten szakaszolt, hogy minél nagyobb mozgástér maradjon a csikók számára. A terepadottságok folyamatos leküzdése így kifejezetten hozzájárul, hogy a csikó izomzata, ínjai, csontja, szíve és tüdeje megerősödjön.

Csikónevelést választási csikó esetén havi 25 ezer forintért, éves csikót 30 ezer forintért, második éves kortól 35 ezer forintért vállaljuk. Vállaljuk vemhes kancák tartását is a csikó választási koráig a csikóval együtt 35 ezer forintért. A csikókat is ménesi körülmények között tartjuk, így méncsikók tartását választási kor után nem vállaljuk.